SeniorWeb is een grote landelijke vereniging die sinds 1996 actief is met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren.

SeniorWeb helpt je verder als je digitale vaardigheden wilt ontwikkelen of op zoek bent naar praktische oplossingen. Je krijgt uitleg over onderwerpen als Windows 10, tablets en smartphones, WhatsApp en veilig internettenr.

Als je een computer- of tabletvraag hebt, staan vrijwilligers van PCHulp en Leren aan Huis klaar. Je kiest de vorm van PCHulp die bij je past: via internet, telefonisch of aan huis. Bij Leren aan Huis komt er een vrijwilliger van SeniorWeb bij je thuis om je te helpen met dingen die je wilt leren doen met je smartphone, tablet of computer.

Er zijn ook Computercursussen. SeniorWeb geeft op zo'n 450 locaties verspreid over Nederland computercursussen, workshops en inloopuren. Deze zijn voor iedereen toegankelijk en betaalbaar en geschikt voor zowel beginnende als gevorderde computergebruikers. De lesonderwerpen zijn divers: tablets, Facebook, Windows, veiligheid, fotobewerking, orde op uw pc en meer.

SeniorWeb heeft ook een afdeling Amsterdam Zuid, die al 10 jaar bestaat. Ze hebben een leslokatie in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt op Rijnstraat 115. Daar bieden ze een gevarieerd aantal cursussen (zowel voor starters als meer gespecialiseerde cursussen), workshops over bepaalde onderwerpen en er een wekelijks spreekuur. Men wil vijftigplussers in Amsterdam Zuid ondersteunen bij het gebruik van smartphone, tablet en computer. Het aanbod is niet alleen geschikt voor beginners op dit gebied maar ook voor mensen die ontwikkelingen willen bijhouden.