Wekelijkse trefpunten

Op zoek naar wekelijkse trefpunten in de buurt, hebben we sinds juni 2016 twee locaties gevonden, die inmiddels hun waarde voor stadsdorpers hebben bewezen. Het zijn beide horecagelegenheden, dus plekken met commerciële prijzen. Goed om te weten: er is voor ons niet speciaal een tafel gereserveerd.
 
Voor een fijne koffietent in de buurt ontmoeten we elkaar bij IJsland, Maasstraat 63, hoek Jekerstraat.
Een lichte en gezellige gelegenheid met een centrale lange tafel. Kranten. Geen muziek. Met terras.
Open sfeer, vriendelijke bediening. Niet alleen lekkere koffie en thee, maar ook heerlijke vruchtensappen, pannekoeken, ijs. Op maandag gesloten. 
Aanvankelijk was dinsdagochtend vanaf 10.30 u de  afgesproken tijd voor het ontmoeten van andere stadsdorpers. Dat kan nog steeds, maar inmiddels is dat vaste tijdstip losgelaten omdat IJsland zo populair is dat stadsdorpers elkaar daar ook op andere tijden en dagen, al dan niet toevallig, treffen. Maar het kan ook gebeuren dat je geen bekenden ziet.
 
Wie graag rond borreltijd stadsdorpers wil ontmoeten, kan elke maandagmiddag vanaf pakweg 16.30 uur terecht bij café Blek, Waalstraat 48 (t.o. het Merwedeplein). Een mooi, ruim café met een grote (lees)tafel en met terras. Daar verzamelen zich rond die tijd ook de jeu-de-boulers voor een drankje na afloop van hun spel. Andere stadsdorpers zijn van harte welkom om aan te schuiven.