WhatsApp-Groep ‘Wandelen rond Amsterdam’

Contactpersoon Annemieke Taalannemieketaal@planet.nl

In deze tijd van Coronabeperkingen gaan we wat vaker wandelen, maar soms wil je niet in je eentje. Er is een WhatsApp-groep gemaakt voor iedereen die af en toe wil wandelen met gezelschap. Maximaal 4 personen per wandeling, dan kun je (op afstand) 2 aan 2 wandelen. Korte of langere wandelingen, weinig of geen openbaar vervoer, alles in de buurt van Amsterdam.

Het werkt zo: als je wilt gaan wandelen, laat je weten welke dag en waar, en welke afstand ongeveer (en of je makkelijk kan inkorten). Je zet dat in een berichtje in de App. Als er 3 mensen gereageerd hebben is het vol. Minder kan ook, meer doen we nu beter niet. Dus iedereen is vrij om een uitnodiging of een voorstel op de App te zetten en iedereen is vrij om aan te haken, zolang de groep niet groter is dan 4 personen. Wil je toegevoegd worden aan de App-groep, stuur dan je verzoek aan Annemieke Taal.

Er zijn al een aantal wandelingen gemaakt, korte en langere (max.15 km), door verschillende mensen uit de App-groep, in diverse combinaties. Zowel groene wandelingen (Middelpolder, Gaasperplas, Volkstuinen) als stadswandelingen (verrassend Oost). En dat smaakt naar meer!

Inspirerend is het boekje ‘Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam’. Je kunt de wandelingen zo kort en zo lang maken als je wilt (het GVB is nooit ver weg).  Zie voor meer hier.

De routes gaan door groengebieden en door gebieden met interessante (vaak nostalgische) architectuur.