– Vrijheidsmaaltijd 5 mei en muziek in Maasstraat

Op 5 mei 2019 vieren we 74 jaar vrijheid en vindt de achtste editie van de Vrijheidsmaaltijd plaats. Op 100 plekken in de stad zullen 10.000 Amsterdammers elkaar ontmoeten en verhalen delen over hun vrijheid, de geschiedenis van hun buurt of het thema van dit jaar: Familie Amsterdam. Met Familie Amsterdam onderzoeken en vieren we de kunst van het samenleven. 

Op de Maasstraat kun je om 12;00 uur aanschuiven voor een lunch, aangeboden door winkeliers uit de buurt, en luisteren naar live Klezmer muziek vanaf 13:00 uur. Voorafgaand aan de maaltijd vindt vanaf 10;30 uur een historische wandeling plaats door de Rivierenbuurt, met o.a. Frits Barend en Salo Müller (1936). Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze maaltijd omdat deze is volgeboekt. Ook voor de wandeling zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

In het kader van Familie Amsterdam wordt een speciale familiefoto van de stad gemaakt door fotograaf Michiel van Nieuwkerk (o.a. ‘180 Amsterdammers’). Hoe ziet Amsterdam eruit als groep van 100 mensen? Dit ‘familieportret van Amsterdam’ zal op een bijzondere manier de stad verbeelden die we samen zijn. Het portret komt na 5 mei in de collectie van het Amsterdam Museum.

Voor vragen kun je terecht bij Sarah Oostenbrink & Mihaly Schroth, 5mei@maasstraat.nl

Nog veel meer Vrijheidsmaaltijden en informatie over aanmelden is te vinden op www.4en5meiamsterdam.nl