Toelichting

Hier volgt een toelichting over deze website, hoe hij in elkaar zit, en hoe je hem kunt gebruiken. 

*) Op allerlei plaatsen zie je “>>”.  Het is een soort “lees verder”, of “ga door” knop, zoals die elders ook veel gebruikt wordt .  Alleen bij “Over deze website”, het onderste item  in de rechter kolom, kun je de lettergrootte aanpassen door op de grotere of kleinere A te drukken (zie onder).

*) Onder de naam en het logo van ons stadsdorp (bovenaan) zie je een horizontale blauwe “menubalk” met daarop een aantal woorden (“Home”,  etc.). Elk van deze woorden staat voor een pagina. Alle informatie op deze website staat op een of meer van deze pagina’s, en via de woorden op de blauwe balk kun je op elke pagina komen. Met de HOME knop kom je weer bij het “beginpunt” van onze website.
   Als je met de muis over zo’n woord op de menubalk glijdt, krijg je (bij de meeste) een submenu waaruit je kan kiezen door op het betreffende sub item te drukken.  Sommigen hebben daaronder nog weer een keuzemogelijkheid.
   Helemaal rechts op de blauwe menubalk zie je een soort vergrootglas. Als je daarop drukt kun je  een zoekwoord opgeven. Als dat zoekwoord op deze website voorkomt, kom je op de betreffende pagina terecht. 

*) In de linker kolom (“Berichtenladder”) staat een doorlopende ladder van berichten die op de website te vinden zijn. Kik op “>>” en je komt op de pagina waar het hele bericht te lezen is. 
Omdat er aan de bovenkant steeds nieuwe berichten bijkomen, worden er aan de onderkant berichten weer van de lijst gehaald.

*) De rechter kolom.
In de rechter kolom staan tussen horizontale strepen een aantal vaste onderwerpen.
De bovenste is de rubriek “Contact . . Interesse. . . Meedoen”.
Met de “Mail ons” knop kun je via een email contact met ons opnemen. Als je interesse in ons stadsdorp hebt, kun je je hier opgeven om de nieuwsbrief te ontvangen. Maar je kunt je hier ook aanmelden met de bedoeling om in de een of andere vorm mee te doen met onze activiteiten. Wat dat allemaal is? Zie daarvoor bv. in de blauwe menubalk onder “Wat we doen”.

Met  “Ander mailadres”, het onderste item in deze rubriek, kun je eventuele wijzigingen van je mailadres doorgeven. Doe dat voordat de wijziging is ingegaan, want anders weten wij niet dat je mailadres is verandert, en blijven wij alle mail naar het oude adres sturen!
Je kunt hier uiteraard ook andere wijzigingen, zoals je postadres, doorgeven.

Verder naar beneden in de rechter kolom staat de “Nieuwsbrief”, waar je de meest recente Nieuwsbrief kunt lezen, maar ook alle vorige. Je kunt je er ook opgeven voor de mailinglijst. 

Vervolgens “In de schijnwerper”. Ook hier kun je met de  “>>”  knop doorklikken naar het onderwerp in kwestie.

Dan de rubriek “Veel gestelde vragen” (ook wel FAQ’s,  “Frequently Asked Questions”,  genoemd). Dat hoeft geen verdere toelichting…

Verder omlaag vindt je de agenda waarmee je op de activiteiten pagina komt met de datums waarop interessante activiteiten binnen ons stadsdorp staan aangegeven.

Onderaan in deze kolom staat de rubriek “Over deze website”, die enkele aspecten van de website zelf betreft.
Rechts naast de foto met de vogels op een telefoondraad op een rijtje kun je de lettergrootte op de website veranderen: druk op “Grotere + A” en de letters worden groter. Je kunt in 3 stappen vergroten. Hetzelfde geldt voor “Kleinere -A”.
Het effect geldt overigens alleen voor de letters in de tekst, en bv. niet voor foto’s.
Als je de letters groter maakt gaat er waarschijnlijk van alles in het beeld schuiven, omdat het “te breed” wordt. Dat is niet erg, je kunt gewoon lezen wat je wil lezen. Als je klaar bent ga je met de kleinere A weer in (maximaal) drie stappen terug naar “normaal”.
Met “Toelichting?” kom je op de pagina die je nu leest. 
Dan de “Suggesties”. Als je die over onze website hebt, kun  je die hier via de “klik door” knop indienen.

*) Helemaal onderaan de site staan met een blauwe achtergrond enkele standaard onderwerpen, zoals de disclaimer en onze privacy verklaring.