– Samen gedichten lezen

Houd je van gedichten maar kom je er niet aan toe om ze te lezen, of lijkt het je leuk om in groepsverband kennis te maken met poëzie? Misschien is dan de poëzie leesgroep van het Stadsdorp Rivierenbuurt iets voor jou! Wij zijn op zoek naar nieuwe deelnemers.

In de poëzie leesgroep delen we gedichten rond thema’s die we met elkaar afspreken, bijvoorbeeld liefde, bomen, afscheid, dieren. Ieder gaat in boekenkast, bibliotheek of via internet op zoek naar een paar gedichten over het gekozen thema en deelt ze uit op de bijeenkomst.

Je kunt gedichten kiezen omdat je ze mooi vindt. Of raadselachtig, maar intrigerend. Kortom het is een manier om samen er wat dieper in te duiken. We lezen klassiekers zoals Ida Gerhardt of Vasalis, maar we kunnen ook genieten van een speels gedicht van Willem Wilmink of Judith Herzberg.

Om de beurt lezen we een ingebracht gedicht hardop voor aan elkaar. Daarna volgt de bespreking: we maken opmerkingen, stellen vragen en doen suggesties. Door dit aandachtig, proevend te doen, ontvouwt het gedicht zich in zijn verschillende, mogelijke betekenissen. Of soms kun je er niets mee, dat kan ook.

De poëzie leesgroep komt elke derde zondag van de maand van 10.30-12.30 uur bijeen in “Rijn 58”, Rijnstraat 58. Deelname is gratis. Belangstelling? Kom gerust een keer meedoen!
Aanmelden bij Els Lock, elselot@xs4all.nl of bij Carin Giesen, giesen.cwm@kpnmail.nl.