Praat mee over zorg op 23 februari 2018

Kennisland gaat in gesprek met ouderen over de toekomst van het
zorgonderwijs. Wij hebben u nodig!

Ouderenzorg is een veel besproken onderwerp. Niet alleen in de media en de tweede kamer, maar ook in Amsterdamse huiskamers.
Mensen die zorg nodig hebben blijven langer thuis wonen en verpleeghuizen bieden alleen complexe zorg die niet thuis geboden kan worden. Veel discussies gaan over de kwaliteit van zorg, administratieve rompslomp, overbelasting van mantelzorgers, personeelstekorten, eenzaamheid en in zijn algemeenheid het imago van de sector. Met de vergrijzing in het vooruitzicht en
daarmee de toenemende zorgvraag wordt de noodzaak groter om na te denken over wat nodig is om nu en in de toekomst goede zorg en ondersteuning te organiseren. Dit geldt voor mensen in verpleeghuizen, maar ook in buurten en wijken.

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met zorg of ondersteuning voor zichzelf of voor iemand in zijn directe omgeving. We verwachten dat deze zorg aansluit bij onze persoonlijke behoeften en omstandigheden. Dat klinkt logisch, maar de praktijk laat vaak een andere realiteit zien. Er wordt nog te vaak beleid gemaakt
of zorg geregeld zonder dat de betrokkene daar zelf iets over te zeggen heeft gehad.

Dat roept ook de vraag op wat de rol van het zorgonderwijs is in de
ouderenzorg, nu en in de toekomst. Wat vinden mensen belangrijk als ze zorg en ondersteuning krijgen? Wat verwachten zij van een professional en is dat ook wat die professional leert op de opleiding? Wordt het wel aan ouderen gevraagd?

Op 23 februari 2018 gaat Kennisland in gesprek over zorgonderwijs tijdens een ‘Out of Office’
Wie zijn wij? ​Kennisland is een denktank met een publieke missie die
aanpakken ontwikkelt voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Dit doen we samen met mensen die direct bij de vraagstukken betrokken zijn. Elke maand organiseren we een Out of Office waar deskundige, inspirerende en kritische mensen vertellen over hun visie op een onderwerp dat ons bezighoudt of raakt.
Wat is ‘Out of Office’? Tijdens de Out of Office laten we ons werk even voor wat het is om in gesprek te gaan met experts en ervaringsdeskundigen over onderwerpen die we belangrijk vinden, en waar we meer over willen leren. Hiervoor vragen wij sprekers van buiten iets te vertellen over hun werk en ideeën. Dit kan zijn door het geven van een presentatie, maar ook door kunst, “spoken word” of een andere creatieve vorm. We gaan op zoek naar nieuwe
inzichten, ontmoetingen en inspiratie, onder het genot van een drankje en hapjes.

Op 23 februari is de Out of Office net als altijd voor iedereen toegankelijk, maar wij nodigen dit keer ook nadrukkelijk ouderen zelf, zorgstudenten en mensen uit het onderwijs en de zorg uit. De opzet is kleinschalig, meestal komen er op een Out of Office zo’n 30-50 mensen.
Wij nodigen op 23 februari twee sprekers uit die vernieuwende ideeën hebben over dit onderwerp en gaan daarna in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Aan het eind gaan we de opbrengst koppelen aan de wens voor vernieuwend onderwijs.

Wij zijn voor deze ‘Out of Office’ op zoek naar ouderen die zelf zorg of ondersteuning krijgen of mantelzorgers, en die vanuit hun eigen ervaring een bijdrage willen leveren tijdens deze sessie.
Wat verwachten we van u? Dat u op basis van uw persoonlijke ervaringen ideeën heeft over wat belangrijk is voor zorg- professionals om te leren over ouderen (in al hun diversiteit).

Vrijdag 23 februari 2018
Van 17:00 – 19:00 uur (uitloop voor een drankje tot 19:30 uur)
Bij Kennisland, de Ruijterkade 128, 1011 AC Amsterdam

Wat levert het u op? De mogelijkheid om uw ervaringen te delen en zo bij te dragen aan een meer persoonsgerichte zorgopleiding. Een interessante en inspirerende avond, een hapje en een drankje, goed gezelschap.

Doet u mee of kent u iemand die mee wil doen? Wij horen graag van u! Als u eerst meer wilt weten dan kunt u bellen of e-mailen
Joan Veldhuizen tel: 06-53 94 04 18 of jv@kl.nl
U kunt zich ook direct aanmelden: jv@kl.nl onder vermelding van Out Of Office 23 februari.

Kennisland
De Ruijterkade 128
1011 AC  Amsterdam
+31205756720
www.kl.nl