– Pas op voor oplichters per telefoon!

Blijkbaar moeten we ons voorbereiden op deze telefoontjes… dus ik deel dit…voor het geval dat….. 🙄

Goedemorgen….Volgens ons systeem bent u waarschijnlijk in de buurt geweest van iemand die positief getest is op COVID-19. Dit betekent dat u zich nu 7 dagen moet afzonderen en een COVID-19 test moet doen.”

‘. Kan je me vertellen wie die persoon was?”

” Nee, sorry maar dat kan ik u niet vertellen. Dat is vertrouwelijke informatie.”

‘ Goed dan. Hmmm… dus….”

” Maar u moet de komende 72 uur getest worden. Mag ik uw exacte postadres en geboortedatum zodat we u een kit kunnen toesturen?”

” Ok (geef adres) ”

” Bedankt – en ik moet een betaalkaartnummer hebben zodat we dit kunnen afronden en u de kit kunnen sturen.”

” Sorry – een betaalkaart? Ik dacht dat dit allemaal gratis was?”

” Nee – ik ben bang van niet. Er zijn administratieve kosten van € 50 voor de kit en de testresultaten. Kunt u mij het kaartnummer, de vervaldatum en het cryptogram voorlezen aub…..het is heel belangrijk en er zijn boetes voor niet-naleving.”

Zo werken de oplichters. En kwetsbare mensen zullen erin trappen!

Laat je niet foppen, maak een kopie en zoveel mogelijk delen.

Als het iemand helpt om niet opgelicht te worden, weet ik dat het de moeite waard is om het te delen.

Gedeeld door Herman Melkman,