Doe mee aan onderzoek hersentraining senioren!

Voor een afstudeerproject aan de Universiteit van Amsterdam zijn studenten bezig met een kort onderzoek naar hersentraining bij senioren. Men zoekt deelnemers aan dit project.

Toelichting:
Naarmate men ouder wordt kunnen er beperkingen in het dagelijks functioneren ontstaan. Deze beperkingen kunnen echter op een aantal manieren verminderd worden. Wij zijn erg geïnteresseerd in dit fenomeen en hebben een onderzoek opgesteld waarbij dit wordt onderzocht. Dit doen wij door middel van een leuke, uitdagende training die u ongeveer een half uur per dag zelfstandig moet uitvoeren. De training zal drie weken duren. Daarnaast zijn er twee korte testmomenten die bij u thuis of op de universiteit (in de binnenstad van Amsterdam) kunnen plaatsvinden. De locatie en tijden worden op uw wensen afgestemd, maar het zal plaatsvinden in de periode half maart tot en met half april. Ervaring met computers is geen vereisten.

Lijkt u dit interessant, wilt u ons graag helpen bij ons afstudeerproject en daarbij een bijdrage leveren aan de wetenschap? 
Vereisten voor deelname:
– U bent tussen de 65 en 85 jaar
– U bent niet tweetalig opgevoed
– U heeft nooit eerder Italiaans of Latijn geleerd of spreekt vloeiend een Romaanse taal (Frans, Spaans e.d.)
– U woont in of rondom Amsterdam

Vergoeding
U ontvangt een gratis hersentraining om zelfstandig thuis, ook na het onderzoek, mee aan de slag te gaan.
U krijgt informatie over het gezond houden van uw brein.

Lijkt het u leuk een gratis dagelijkse training te volgen en iets te weten te komen over het gezond houden van uw hersenen, en voldoet u aan onze criteria, dan kunt u zich inschrijven via onderstaand emailadres of telefoonnummer. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor de training. Ook als u verdere onduidelijkheden of vragen heeft zijn wij altijd bereikbaar op onderstaande contactgegevens.

Milan Groot
Namens de Universiteit van Amsterdam
E: hersentraining2016@gmail.com
T: 0648227685

(Ingezonden door Willem Deken)