Oncofonie 2016

Unieke manifestatie van Kankerpatiënten en Creatieve Expressie:
Meer dan 400 kankerpatiënten en familieleden treden op in Het Concertgebouw.
Samen met David Lucieer, Tamar Niamut, Wibi Soerjadi, Ophélie Dimmendaal, Humphrey Campbell, Felix Maginn, Eric Vloeimans, Joke de Kruijf, Iris Kroes en Stephanie Benson

Op maandag 16 mei (2e Pinksterdag) staan ruim 400 kanker-patiënten en hun naasten, op het podium van de Grote Zaal in Het Concertgebouw in Amsterdam. Ze vormen een reusachtig koor dat uitvoering geeft aan de ‘Oncofonie 2016, Symfonie voor je Leven’.

In de zaal: kennissen en familieleden, mantelzorgers en overig publiek. 60 Amsterdamse studenten helpen om de patiënten die dag te begeleiden. Voor sommige patiënten zal dit optreden een van de laatste hoogtepunten in hun leven betekenen. Maar dat betekent niet dat het een droevige avond wordt – integendeel, hier wordt het leven gevierd!

Het script is gebaseerd op De Kleine Prins van Antoine de Saint-Exupéry. Naast zang, zorgen kankerpatiënten en naasten ook voor het acteerwerk en het decor. Het koor wordt bijgestaan door het Noordpool Orkest onder leiding van Reinout Douma. en artiesten uit de wereld van klassiek, jazz, chanson, theater & musical, zoals David Lucieer, Tamar Niamut, Wibi Soerjadi, Ophélie Dimmendaal, Humphrey Campbell, Felix Maginn, Eric Vloeimans, Joke de Kruijf en Iris Kroes. Ook de Ghanese Stephanie Benson heeft toegezegd te komen. Deze fantastische zangeres heeft kanker en ondergaat momenteel zeer ingrijpende behandelingen, ze is vastbesloten om mee te doen. De regie is in handen van Vincent van den Elshout.

Bekijk de video over de voorbereidingen van de koren voor Oncofonie 2016: https://www.youtube.com/watch?v=ojTFnLEN0lY of bekijk de impressie van Oncofonie 2012, in Koninklijk Theater Carré https://vimeo.com/50438592 en http://www.oncofonie.com/terugblik

Stichting Kanker in Beeld
Oncofonie 2016 is een productie van de stichting die in Nederland bouwt aan een uniek netwerk van creatieve en (ver)beeldende expressie voor kankerpatiënten en hun familie. Zingen, toneelspelen, schilderen en schrijven helpen mensen om hun ziekte emotioneel te verwerken. Het belang daarvan wordt erkend door deskundigen zoals hoogleraar neuropsychologie prof. dr. Erik Scherder. Nu steeds meer mensen kanker hebben en krijgen, groeit de behoefte aan deze vorm van ondersteuning.

Steun de stichting, de deelnemende kankerpatiënten en hun naasten/mantelzorgers en koop een toegangsbewijs ad € 60; ga naar  <http://www.oncofonie.nl > en doe het nu!

(Ingezonden door Herman Melkman)