– “Nieuwe aarde” tentoonstelling Westerkerk

Bijbels Museum, The Turn Club en de Westerkerk Amsterdam vragen  aandacht voor een bijzondere tentoonstelling in de Westerkerk Amsterdam. _NIEUWE AARDE: 12 visioenen is te zien  tot en met 11 december, maandag t/m zaterdag van 10.00 – 15.00 uur. Entree is gratis. In verband met Covid-19 is reserveren verplicht: https://bit.ly/34BZcZH.

NIEUWE AARDE is een tentoonstelling waarin kunstenaars hun visioenen van een nieuwe wereld na Covid-19 verbeelden. Bijvoorbeeld een wereld waarin natuur en techniek zijn samengesmolten, waarin ongedocumenteerden wél zeggenschap hebben over hun leven, en waarin een regen van bewustzijn op de aarde neervalt, zodat de mensheid begrijpt wat hem te doen staat.

De Westerkerk is net als een museum een doorstroom-locatie. De tentoonstelling kan daarom gelukkig doorgaan. Volledig rekening houdend met de Covid-19-maatregelen ontvangen we per tijdslot maximaal 30 bezoekers met een mondkapje.

Aanleiding
Ruim 260 kunstenaars zonden deze zomer een werk in voor de Open Call ‘NIEUWE AARDE’. Deel je visioen, geïnspireerd door het Bijbelvers ‘En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel, en de eerste aarde waren voorbij gegaan, en de zee was niet meer.’ (Openbaring 21:1). Ze putten inspiratie uit zeer diverse bronnen; behalve uit de Bijbel en uit de natuur ook uit geschriften van mystici zoals Hildegard von Bingen, uit het Boeddhisme, taoisme, geschriften van Rumi, uit de getallensymboliek en zelfs uit een songtekst van Bløf. En veel kunstenaars – zowel mannen als vrouwen – hebben met hun kunstwerk het vrouwelijke aspect, Moeder Aarde of ‘de Godin’ in ere willen herstellen. In een tijd waarin een fysieke tentoonstelling voor publiek onmogelijk was, waren (en zijn) 90 inzendingen online te zien op www.nieuweaarde.nu.

De 12 meest spannende, inspirerende en bijzondere inzendingen zijn van 31 oktober t/m 11 december_ _te zien in de tentoonstelling _NIEUWE AARDE: 12 visioenen_ in de Westerkerk Amsterdam.