– Literaire natuurwandeling door De Pijp op 23 maart

Zaterdagmiddag 23 maart om 13.00 uur vindt de tweede literaire natuurwandeling van dit jaar plaats. Dit keer voert de excursie door De Pijp, en begint bij het Huis van de Wijk aan de Tweede Van der Helststraat (nr. 66).

De Pijp is een van de omvangrijke 19e eeuwse uitbreidingen van Amsterdam, met de Heinekenfabriek als nieuwe, grote werkgever, naast de vele (hand)ambachten. De literaire fragmenten die betrekking hebben op de buurt en die tijdens de wandeling
worden voorgelezen. Fragmenten van Sal Santen, A.F.Th. van der Heijden en Leon de Winter worden afgewisseld met gedichten van Remco Campert en Judith Herzberg.

Een deel van de wandeling voert door het Sarphatipark, genoemd naar de arts en weldoener Samuel Sarphati. De prozafragmenten en gedichten van vroeger en nu, alsmede de namen van de bomen, heesters en planten krijgen de deelnemers na afloop mee. De wandeling duurt anderhalf à twee uur. Trek stevige schoenen aan!
De wandeling is gratis – een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het maximaal aantal deelnemers is 30; daarom is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dat kan bij amraukema@icloud.com.