– Kruidenwandeling in de Artsenijhof, 2 jun

Zondagmiddag 2 juni verzorgen de IVN-gidsen Henk Wolters en Mien Vermue om 14.00 uur een kruidenwandeling door de Artsenijhof in het Beatrixpark in Amsterdam-Zuid.
Eigenlijk is het late voorjaar een van de mooiste periodes om de medicinale kruidentuin te bezoeken. Er staan maar liefst 250 soorten in de Artsenijhof, die twee keer per week door een vaste groep van zo’n vijftien vrijwilligers wordt onderhouden.

Op deze wandeling gaan Wolters en Vermue nader in op de
werkzame stoffen van de planten, waarvoor ze werden gebruikt, hoe ze worden geoogst en waar ze vandaan komen. Soorten als de kardoen, citroenmelisse, pioenroos, vingerhoedskruid en engelwortel komen aan de orde. En natuurlijk de bijen, die dankbaar gebruik maken van alle soorten.

De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en begint bij de parkingang aan het Boerenweteringpad, bij de Diepenbrockstraat, t.o. Herman Heijermansweg. Iedereen is van harte welkom, jong of oud, met ofzonder enige botanische kennis.

De rondleiding is gratis – een vrijwillige bijdrage voor het IVN wordt op prijs gesteld. Aanmelden is niet noodzakelijk.