Kennismarkten Vrijw. Academie

In de kennismarkten organiseren we de komende tijd weer interessante gratis bijeenkomsten. Hieronder een aantal suggesties om uw kennis te vergroten, meer informatie over de kennismarkten zelf èn een uitnodiging om ook mee te doen in de kennismarkten.

In de schulden
In je vrijwilligerswerk krijg je soms te maken met schuldenproblematiek. De Vrijwilligersacademie is door de gemeente Amsterdam gevraagd de training ‘Wegwijs in schuldhulp’ in de Amsterdamse buurten te verzorgen voor iedereen die iemand met schulden helpt.
Het is een verkorte basistraining, je leert over jouw rol èn je ontmoet de schuldhulpverlener in de buurt. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in Kennismarkt Zuid op 28 september en in Kennismarkt Centrum op 19 oktober. Klik hier om de data in andere stadsdelen te bekijken.

Voor in de agenda
Laaggeletterdheid: herkennen en doorverwijzen
Laaggeletterd herkennen en leren hoe je hiermee om kunt gaan.
Kennismarkt Nieuw-West | vrijdag 29 september van 14.00 tot 17.00 uur

Haal meer uit contact
Over feedback geven, grenzen stellen en nee zeggen zonder de relatie te beschadigen.
Kennismarkt Oost | woensdag 27 september van 14.00 tot 17.00 uur

Lezen en schrijven voor taalvrijwilliger
Verdiepingsbijeenkomst voor iedereen die als taalvrijwilliger aan de slag gaat. Kennismarkt Centrum | woensdag 18 oktober van 14.00 tot 16.30 uur

Gratis Zelfhulpcursus Werk en Mantelzorg (AMC)
Werken en mantelzorg combineren kan stressvol zijn. Een online zelfhulpcursus.
Kennismarkt Zuid | online

Kijk hier voor meer trainingen bij de Vrijwilligersacademie.

DE VRIJWILLIGERSACADEMIE BIJ U IN DE BUURT

De Vrijwilligersacademie heeft, samen met een aantal stadsdelen en lokale zorg- en welzijnsorganisaties, kennisplatforms in een aantal stadsdelen opgericht. Dit noemen we kennismarkten. Er zijn kennismarkten in Centrum, Nieuw-West, Oost en Zuid. In de kennismarkten delen we kennis met elkaar.

GRATIS
We verzorgen er voorlichtingsbijeenkomsten en workshops. Deze zijn vaak eenmalig en themagericht. Ook organiseren we in de kennismarkten een aantal reguliere trainingen van de Vrijwilligersacademie. Deze worden gesubsidieerd door het stadsdeel en zijn voor de deelnemers dus gratis.

Suggesties gevraagd.
Wij nodigen u uit om uw kennis te delen in de kennismarkten. Geef uw bijeenkomst of workshop aan ons door en wij nemen deze graag op in onze agenda. Maar we horen ook graag uw suggestie voor een interessant onderwerp, workshop of masterclass. Stuur ons een mail met uw ideeën; bij voldoende belangstelling gaan we het programmeren.

Smaakt naar meer
Als u in de kennismarkten de smaak te pakken kreeg, dan kunt u bij de Vrijwilligersacademie nog meer trainingen volgen. De kosten worden dan betaald door de organisatie waar u voor werkt. Er zijn basis- en vervolgtrainingen en keuzevakken die een specifiek onderwerp uitlichten. Alle trainingen en data staan op onze website.

In onze nieuwe programmafolder vindt u het programma voor september en oktober. De nieuwe programmafolder ook op de mat? Stuur ons dan een mailtje met uw naam en adres en wij nemen u direct op in onze mailinglijst.

We hopen u binnenkort in een of meer van onze trainingen te zien.

(Ingezonden door de Vrijwilligers Academie)