– Het Aanvullend Openbaar Vervoer verandert

Vanaf 1 januari veranderen de regels van het Aanvullend Openbaar Vervoer. Het AOV wordt alleen beschikbaar voor Amsterdammers die daar echt van afhankelijk zijn. Bijvoorbeeld omdat zij een beperking hebben. Ook kunnen mensen die reizen met RMC nog maximaal 1.500 kilometer per jaar reizen met de AOV-pas.

Wie nu een AOV-pas heeft, raakt hem niet kwijt. Wel gaat het maximale aantal kilometers naar 1.500 voor mensen die reizen met RMC. U krijgt automatisch een bericht als u de 1.250 kilometer nadert. Als u met Transvision reist, verandert er voor u niets. Voorheen kon iedereen die 75 werd, AOV aanvragen. Dat verandert nu. Als u na 1 januari 2022 75 jaar wordt, krijgt u alleen nog een pas als u een beperking hebt.

Brief

Iedereen die in 2021 een AOV-pas heeft en met RMC reist, krijgt een brief met alle informatie op een rij. Bel de WMO Helpdesk als u vragen hebt. Het gratis telefoonnummer is 0800 0643. De WMO helpdesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. U kunt ook kijken op amsterdam.nl/aov of langsgaan bij het Sociaal Loket bij u in de buurt.

Ingezonden door Marjan Stomph.