Contact tussen ouderen en (kamerzoekende) jongeren

Wij zijn vier studenten verbonden aan Enactus UvA die een aantal maanden geleden de sociale onderneming, Homies Amsterdam, zijn gestart. Homies Amsterdam is een huisvestingsservice die gericht is op het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. Dit doen wij door 50-plussers die ruimte over hebben in hun woning door middel van een uitgebreide matchingsprocedure te koppelen aan betrouwbare, maatschappelijk betrokken en zorgvuldig geselecteerde studenten die op zoek zijn naar een kamer. Afhankelijk van de behoeften van de oudere zijn de studenten ook bereid om (huishoudelijke) hulp te bieden. Tevens hebben wij gemerkt dat er veel interesse is in Homies door ouderen die niet eenzaam zijn, maar het gewoon leuk vinden om een maatschappelijk betrokken student te huisvesten.

Omdat u via de stadsdorpen veel in contact komt met ouderen en sommigen van hen ook goed leert kennen, zouden wij u willen vragen of u misschien interesse heeft om ons te helpen bij dit project. Hierbij gaat het met name om het vinden van ouderen waarvan de kwaliteit van leven door ons project verbeterd zou kunnen worden.

Meer informatie over het project kunt u vinden op onze website, en tevens kunt u wanneer u nog vragen of opmerkingen heeft altijd contact met ons opnemen:
Arthur van Eeden
Homies Amsterdam
tel: 06-15637123
http://enactus-uva.nl/homies/

(Ingezonden door Willem Deken)