Claim uw huishoudelijke zorg terug

Door bezuinigingen hebben veel gemeenten cliënten gekort op hun aantal uren huishoudelijke zorg. Dit raakt veel kwetsbare, oude, zieke mensen én hun zorgmedewerkers. De Centrale Raad van Beroep heeft uitgesproken dat het korten van het aantal uren huishoudelijke zorg vaak niet zorgvuldig is gebeurd omdat er geen maatwerk is geleverd.

Waarom steunt MAX deze actie?
De rechter heeft geoordeeld: gemeenten mogen niet zomaar korten op huishoudelijke zorg. Een overwinning voor alle hulpbehoevenden. Meent u dat u onterecht gekort bent? De FNV helpt u kosteloos. MAX strijdt voor de belangen van ouderen en hun recht op zorg en steunt daarom deze actie van de FNV. Want geld voor de zorg móet naar de zorg!

Gekort, maar wel recht op zorg? Claim het terug!
Cliënten die dit is overkomen, hebben daarom recht op hun aantal uren huishoudelijke zorg van voor de herindicatie. Heeft u nog niets van uw gemeente gehoord, maar bent u wèl gekort op uw huishoudelijke zorg? Meldt u zich dan nu bij de FNV. Zij helpen u graag (kosteloos) om een brief te sturen richting uw gemeente waarin u aanspraak maakt op het aantal uren huishoudelijke zorg waar u recht op heeft.

U kunt van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur bellen met het telefoonnummer: 079-3536015. Er zit een belteam klaar om u verder te helpen.

(Ingezonden door Anneke Schmidt)