Asielzoekerscentra openen hun deuren

Op zaterdag 24 september a.s., tussen 12 en 16 uur organiseert Vluchtelingenwerk in samenwerking met het COA voor de tweede keer de Open azc dag.

Dit jaar openen meer dan 100 asielzoekerscentra de deuren voor het publiek.  Bezoekers kunnen die dag deelnemen aan rondleidingen, creatieve workshops, genieten van hapjes en drankjes uit landen over de hele wereld én kennismaken met de bewoners.

Gevarieerd programma
Het programma kan per locatie variëren. Bezoekers kunnen die dag deelnemen aan rondleidingen, creatieve workshops, genieten van hapjes en drankjes uit landen over de hele wereld én kennismaken met de bewoners.

Net als vorig jaar belooft het een dag vol ontmoetingen en ontdekkingen te worden. Kijk op de website voor het programma van de locatie bij u in de buurt:  www.openazc.nl. Daar kunt u vast de sfeer proeven en aangeven welk azc u wilt bezoeken.

Als u niet kunt of wilt deelnemen aan dit initiatief dan is een GIFT héél welkom op bankrekening NL60 INGB 0000 1234 88 op naam van VLUCHTELINGENWERK NEDERLAND.

(Ingezonden door Anneke Schmidt)