Andere indeling Vechtstraat

Beste buurtbewoner van de Rivierenbuurt,

Al eerder heb ik u geïnformeerd over het besluit van het stadsdeel om het fietspad in de Vechtstraat –tussen de Tromburgstraat en de Lekstraat- op te heffen. Dit gaat nu echt gebeuren: in de periode van woensdag 17 oktober tot en met zaterdag 28 oktober wordt het grootste deel van de werkzaamheden uitgevoerd.
De werkzaamheden die plaatsvinden voor de ingang van de school worden uitgevoerd in de herfstvakantie. Er wordt ook gewerkt op de zaterdagen, niet op zondag.

De St Catharinaschool en jongerencentrum Combiwel de Rijn, die beide hun ingang hebben in dit deel van de Vechtstraat, hebben samen met buurtbewoners een voorstel gemaakt voor de herinrichting van de openbare ruimte waar nu het fietspad loopt. In de maanden juni en juli hebben kinderen en jongeren hun eigen ideeën en die van andere buurtbewoners en gebruikers verzameld. Daaruit kwam de wens voor ‘een plek voor iedereen met meer groen, meer kleur en meer zit- en speelgelegenheid, waar niet meer gefietst wordt’.
Alle ideeën zijn verwerkt in een haalbaar ontwerp. Het fietspad wordt verwijderd en de stoep in zijn geheel opnieuw betegeld, deels in kleurige tegels die de school, het jongerencentrum en de speeltuin visueel met elkaar verbinden. Aan beide zijden wordt de stoep met hekken afgesloten voor fietsers en brommers. De doorgang blijft toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Er worden meer fietsenrekken geplaatst. Er komen extra bomen, bloembakken en geveltuinen tegen de muren van de school. Er komt meer gras, groene verhogingen met bankjes en speelelementen voor kinderen. Bij de moestuinen komt een compostbak, picknicktafel en watertappunt.
In de herfstvakantie wordt het grootse deel van de werkzaamheden uitgevoerd. Een deel van de nieuwe elementen volgt daarna. Als de gehele herinrichting af is, organiseren de St Catharinaschool en het jongerencentrum De Rijn een feestelijk moment voor de hele buurt. Voor vragen naar aanleiding van deze brief kunt u contact met mij opnemen.
Als u tijdens de uitvoering vragen heeft over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met mijn collega John Gaal via j.gaal@amsterdam.nl / 06 1299 2757.
Met vriendelijke groet,
Liesbeth Steetskamp

(Ingezonden door Marjan Stomph)