Wekelijkse trefpunten

Contactpersoon Carin Giesen: giesen.cwm@kpnmail.nl

In de Rivierenbuurt bevinden zich diverse horecagelegenheden om elkaar te ontmoeten.
Sinds juni 2016 zijn er twee – aanvankelijk drie – locaties die geschikt blijken als trefpunt voor wekelijkse ontmoetingen.

Op maandagmiddag vanaf pakweg 16.30 uur borrelen bij café Blek, Waalstraat 48, t.o. het Merwedeplein. Ruim, mooi café met een grote tafel, kranten, en een terras. Rond die tijd komt ook de groep jeu-de-boulers (klik hier >> voor meer informatie) na afloop van het spelen naar dit café.

Op dinsdagochtend vanaf 10.30 uur is er koffie bij IJssalon/Restaurant IJsland in de Maasstraat 63, hoek Jekerstraat. Een lichte en zonnige ruimte met een centrale, lange tafel. Kranten. Geen muziek. Een gezellige plek, lekkere koffie, open sfeer, vriendelijke bediening. Met terras. Inmiddels is IJsland zo populair dat de dinsdagochtend al lang niet meer het enige tijdstip is waarop je er stadsdorpers kunt ontmoeten. Bovendien is het leggen van contacten met de uitbaters en andere gasten een fluitje van een cent. En behalve voor koffie, kun je in IJsland ook terecht voor heerlijke vruchtensappen, pannekoeken en ijs.

Zowel bij Blek als bij IJsland gelden gewone horecaprijzen. We doen niet aan reserveringen. Je komt als je zin hebt en het kan gebeuren dat je in je eentje zit.

 

stadsdorp in Amsterdam