.jpg)

Informatie over wonen
Voor allerlei vragen over wonen kun je altijd terecht bij het Buurtteam en ook bij !WOON (Wijksteunpunt Wonen). Of het nu gaat om vragen t.a.v. je huurwoning (huurverhoging, achterstallig onderhoud e.d.) of vragen over een Vereniging van
Eigenaren, vragen over energie besparen of het invullen van je profiel op Woningnet. Op de website is veel informatie te vinden. Je kunt ook een van de spreekuren in Zuid bezoeken zie hier voor actuele informatie. Hier vind je het mailadres. Het telefoonnummer is: 020-5230160
Woningnet wijzigt, blijf op de hoogte
Sta je ingeschreven bij Woningnet? Goed om te weten dat vanaf 16 januari 2023 het puntensysteem verandert. Je bouwt niet alleen punten op met je inschrijftijd, maar ook als je heel dringend een woning zoekt of minimaal vier keer per maand reageert op een woning. Punten kwijtraken kan ook.
Read more.jpg)
Het Wooncafe020 houd je op de hoogte
Het Wooncafé020 is een initiatief van bewoners in Amsterdam Zuid. Elke vierde donderdag van de maand wordt in het Huis van de Wijk in de Rijnstraat gesproken over een bepaald (woon-) thema. Het lukt ons niet altijd tijdig het programma bekend te maken. Als je op de hoogte wilt zijn van de aankondigingen, kun je je hier aanmelden. Als je op de maillijst staat, krijg je de aankondiging een aantal dagen van te voren toegestuurd.
Read moreHuurdersbelang Zuid
Huurdersbelang Zuid komt op voor de belangen van alle huurders in Amsterdam Zuid. De voorraad sociale woningbouw slinkt met de dag en de huren blijven stijgen. Lees hier meer.
Read more
Bond Amsterdamse Huurders geboren!
Er is een nieuwe Bond Amsterdamse Huurders geboren! De Bond Amsterdamse Huurders (BAH) is eind 2024 ontstaan uit een fusie van drie huurdersverenigingen: Huurdersvereniging Centrum. Huurdersvereniging de Pijp en Huurdersbelang Zuid.
Read more.jpg)
De Amsterdamse Aanpak Volkshuisvesting vastgesteld
De gemeenteraad heeft de Amsterdamse Aanpak Volkshuisvesting vastgesteld. Alle reacties zijn zorgvuldig gewogen en een deel heeft geleid tot wijzigingen in het concept van de Amsterdamse Aanpak Volkshuisvesting.
Read more.jpg)
Kanttekeningen bij Aanpak Volkshuisvesting.
Tot 27 maart kon ingesproken worden op het concept-stuk van de Amsterdamse Aanpak Volkshuisvesting (AAV). Ook de Kenniskring Zorg en Wonen van de Amsterdamse Stadsdorpen heeft kanttekeningen geplaatst bij de aanpak. Deze kanttekeningen zijn vooral gericht op de aan de AAV gekoppelde Woonzorganalyse. De gemeente Amsterdam heeft het thema zorg en voorzieningen onvoldoende in verbinding gebracht met de huisvestingsopgave voor ouderen.
Read moreVerbeterde regelingen voor passend wonen in Amsterdam
De Gemeente Amsterdam wil het voor o.a. ouderen makkelijker maken om door te stromen naar een woning die beter bij ze past. Bijvoorbeeld een kleinere woning, die ook met minder trappen of liefst lift bereikbaar is. Daarom ligt er een nieuw plan op tafel : 'Passend wonen in Amsterdam'
Read moreReageren op huurverhoging?
Klopt het voorstel dat je kreeg de huurverhoging niet? Dan kun je bezwaar maken. !WOON heeft duidelijke instructies hoe dat aan te pakken. Kijk hier hoe je dat doet. Er staat een formulier op de site dat je kunt gebruiken om bezwaar te maken. Kijk even goed op de brief van je verhuurder tot wanneer je bezwaar kunt maken en doe het tijdig.
Read more
Spreekuren actiegroep Huur te duur
Het spreekuur in Huize Lydia is bedoeld om diegenen te ondersteunen die de huurverhoging van 1 juli 2022 weigeren en nog steeds de 'oude' huur overmaken. Maar het spreekuur staat ook open voor andere zaken. Iedere huurder is welkom met wat voor huurderskwestie dan ook.
Read moreSuccesvolle proef met tussentreden in Amsterdamse trappenhuizen
In het voorjaar van 2017 is er een proef georganiseerd met het plaatsen van
tussentreden op trappen. De uitkomst van de proef laat zien dat gebruikers baat kunnen hebben bij de tussentreden. Zij kunnen hun huis weer in en uit. Medegebruikers van de trap wennen snel aan de extra treden op de trap en hebben er geen hinder van. De proef is uitgevoerd door Stadsdorp Rivierenbuurt.

Groeien binnen stadsgrenzen vanaf 2032
Het College van Amsterdam kiest voor een andere manier van stadsontwikkeling. Met het plan ‘Bouwen aan buurten van de toekomst’ gaat de stad zich op een nieuwe manier ontwikkelen. De gemeente richt zich o.a. op omgevingen als Buikslotermeerplein, Osdorpplein, ArenApoort en Zuidas. Daar willen zij meer woningen gaan bouwen.
Read more
Nieuwsgierig naar Zuidoever voor jezelf of voor een ander?
Wil je meedoen aan een rondleiding in de in 2020 geopende Zuidoever bij de Zuidelijke Wandelweg? Het is een plek waar het aangenaam wonen én leven is, voor mensen waarbij thuis wonen vanwege de zware zorgvraag niet langer mogelijk is. Ben je geïnteresseerd en wil je een kijkje nemen? Omdat je mensen kent die daar willen wonen, of je er in de toekomst mogelijk zelf wilt wonen? Meld je dan voor een rondleiding bij info@stadsdorprivierenbuurt.nl. Zodra bekend is hoeveel mensen belangstelling hebben, worden afspraken met de locatiemanager gemaakt over data.
Read more